Azonosító:
Jelszó:
Ugrás a lap tetejére
Nelson
MP rotátor
DAB
Öntözési és kút alkatrészek
Öntözési és kút alkatrészek
Céljaink
Céljaink
Szolgáltatásaink
Facebook komment

Drága a víz!?

A kútfúrás megoldás lehet!

KútfúrásSokba kerül a kert öntözése? Rengeteg víz fogy a háztartási helységben vagy a WC-ben. Van jó megoldás. Ha Ön olyan szerencsés helyen lakik, hogy lehet a kertjében, melléképületében kutat fúrni ne habozzon tovább. Évi 500 m3 vízkivételig az engedélyeztetési eljárás sem ördöngösség. Segítünk! 17 éves kútfúrói gyakorlattal vállalom kutak fúrását földekre kertekbe, akár öntöző akár ivóvíz ellátásra! Családi, hétvégi házaknál kertlocsolásra, valamint később akár automata öntözéstechnikához is lehet alkalmazni. Tanyákon, vezetékes víztől távol eső épületekben fúrott kutakról házi vízellátó rendszer kiépítésére is alkalmas, melynek elkészítésével szintén foglalkozunk. Földeken vagy ahol nincs áram saját áramfejlesztőnkkel tudunk kutat fúrni.

Adott esetben engedélyeztetés, tervezés ügyintézésben is tudunk segíteni! A mi kútfúró technikánk 63mm-es átmérőig, 10 métertől egészen 100 méterig terjed. Kútjainknál olyan szűröket használunk, melyek nem igényelnek további mechanikai szűrést - pl.: homokleválasztó berendezés használatát, mindezt nagyon kedvező áron – így tudunk Önnek garanciát vállalni. A fúrott kutakból folyamatos vízvétel lehetséges és jóval gazdaságosabb (20-50 Ft/m3) mint a vezetékes víz. Kútfúrás ügyben hívja a 06-30-229-5118-as telefonszámot!

Szárad a füve, szomjaznak a növényei!?

Automataöntözés telepítése segít!

Automata öntözésMiért fontos az öntözés és miért nem elég a lehulló csapadék? Az öntözés, pláne az utóbbi aszályos években, nélkülözhetetlen a növények egységes és egészséges fejlődéséhez. A kertekbe telepített növények és a fű vízigénye sokkal nagyobb. mint a Magyarországon lehulló csapadékmennyiség. Magyarország évi csapadékmennyisége kb. 700 mm, melynek egy része a téli hónapokban hullik, tehát akkor, amikor a növények és a fű is a vegetációs időszakán túl van, tehát nem tudják hasznosítani (kivéve örökzöldek).

Általában a kertünk nagy részét fű borítja, mely kb. napi 4 mm csapadékot igényel, azaz a lehulló csapadék csak a 30%-át teszi ki, ezt kell pótolnunk a napi öntözéssel. Másik probléma, hogy az eső legnagyobb része télen, tavasszal és ősszel a legnagyobb vízigény pedig éppen nyáron jelentkezik. A fűféléknél másik nagy probléma, hogy a lehulló csapadék egy részét nem tudja hasznosítani. Például a télen lehulló csapadék hó formájában olvadáskor nem tud a fagyott talajban elszivárogni így az elfolyik a felszínről.

A fűfélék a vizet a felső rétegből veszik így a tavaszi meleg napokon már vízhiánnyal küszködik. Ahogy a talajhőmérséklet egyre nő úgy nő a fű vízhiánya is. A nyári hónapokban lehulló csapadék gyorsan elpárolog vagy mélyen elszivárog így ismét csak szárazon marad a fű!

A fáknál és cserjéknél a mélyre hatoló gyökerei miatt a tavasszal lehulló csapadékot sokáig tudják hasznosítani, de a nyári meleg napokon ugyanúgy szenvednek a vízhiánytól.

Öntözni sokféleképpen lehet, kannával, slaggal, szórófejjel, de miért célszerűbb automata öntözőrendszert választanunk a kertünkbe?

A legfontosabb, hogy víztakarékos. A helyszíni adottságoknak megfelelően belehet állítani és csak akkor locsol, amikor szükséges és nem mellékes, hogy fúrt kútról is üzemeltethető.

A második legfontosabb, hogy a növényzet mindig egyforma mennyiségű és egyenletes eloszlásban kapja a vizet ami nélkülözhetetlen az egészséges és ellenálló növények fejlődéséhez.

A kerthasználatát nem befolyásolja, mert az automataöntözés általában késő este vagy hajnalban indul el, illetve a működés közben a fűfelületből kijövő szórófejek visszaugranak a helyükre így nem okoznak akadályt a kertünkben való közlekedésben.

Hogyan történik az automataöntözés telepítése?

Először felmérem a kertet és elkészítem a személyre szabott öntözőrendszer tervét. Itt figyelembe kell venni a vízhálózatok üzemeltetési körülményeit és a terepviszonyokat melyek befolyásolják a telepítést. A szakszerűen elkészített tervvel nagyon sok problémát elkerülhetünk.

Ezek után elkészül az árajánlat, mely tartalmazza a tételes költségvetést. Amennyiben ajánlatom megfelel, elkezdjük az öntözőrendszer kivitelezését.

Cégem a sportpályáktól kezdve a kiskertektől a parkokig, lakóparkok és családi házak kertjeit, azaz minden méretű automataöntözést vállal. Monitoringkút

Mennyibe kerül egy automata öntözéstechnika a felméréstől a tervezésen át a kivitelezésig? Kérje ajánlatunkat! Ma már egy szép, egészséges kert alapvető tartozéka egy automata öntözéstechnika.

Monitoring kút?

A Környezetvédelmi Hatóság határozatban kötelezi?

A monitoring kút a talajvíz szennyeződésének ellenőrzésére, azaz rendszeres megfigyelésére használják. Ha például termálkútja, vagy állattartó, vagy hulladéklerakó telepe illetve bármilyen a talajt szennyező létesítménye van, akkor ezt környezetvédelmi jogszabály írja elő! Tehát kötelező! Mi segítünk Önnek a tervező mérnökkel való kapcsolat felvételtől kezdve a kút az előírásnak megfelelő helyen való megfúrásig. A törvényi hátteret a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium honlapján lehet megtalálni részletesen. (www.kvvm.hu). 

Környezetvédelmi hatás tanulmány!

A környezetünk állapotfelmérését környezeti hatásvizsgálat tárja fel. Sok esetben felmerült kérdés a környezetvédelmi hatásvizsgálattal kapcsolatban, hogy miért, ki, mikor, hogyan készíti azt. A hatásvizsgálat kidolgozójának az a legfontosabb, hogy a jellemző és tartós maximális hatásintenzitás hogyan viszonyul a hatásviselő érzékenységéhez. A feldolgozáskor a tartósan legrosszabb helyzetből kell kiindulni. 

Víztisztítás felső fokonAlapelvei:

  • Elővigyázatosság, megelőzés
  • Legkisebb mértékű környezetterhelés és igénybevétel
  • Megelőzi a környezetszennyezést
  • Kizárja a környezetkárosítást
  • Leghatékonyabb megoldás
  • Felelősség 
  • Együttműködés
  • Tájékozódás, tájékoztatás, nyilvánosság

A hatásvizsgálat eredményeit a kérelmezőnek előzetes környezeti hatástanulmányban és részletes környezeti hatástanulmányban kell bemutatnia. A hatásvizsgálat során fel kell tárni a tevékenységhez közvetlenül kapcsolódó más műveletek, továbbá a meghibásodás vagy a baleset miatt várható környezeti hatásokat is.

Melege van a saját teraszán?

Nem törvényszerű, hogy így legyen: Kültéri klíma!

Kültéri KlimaHűsöljön kint a melegben, akár 38 fokos hőségben, egy olyan technológia segítségével, mely a levegőmozgás erejét és a párásítást egységesen magába foglalja! A kültéri hűtéssel, párásítással akár 10 fokkal is csökkentheti a külső hőmérsékletet, távol tartja a polleneket ami az allergiásoknak is megkönnyebbülés sőt a repülő rovarokat, szúnyogokat sem engedi oda. Alkalmazható magánházak teraszain vendéglátóhelyek külső helyszínein, sátrakban is.

Nincs vezetékes víz ingatlanában?

Sebaj, házi vízellátó rendszer építése után elmondhatja, hogy van!

Ha Ön olyan helyen lakik ahol nincs vezetékes víz, akkor kutat fúrunk (ha még nincs) és házi vízellátó rendszert szerelünk. Természetesen a kútnak viszonylag jó minőségű vizet kell, hogy adjon (ha nem is ivóvíz minőségű) és mosáshoz, mosogatáshoz, WC öblítésre és akár fürdésre is alkalmas az így bevezetett víz. Fogyasztásra egy víztisztítóval lehet alkalmassá tenni. Ezzel vége a nehéz és kényelmetlen vízhordásnak. Nem utolsó sorban Ön nagyon sok pénzt tud megtakarítani. Egyre többen igénylik a vezetékes víz mellet is. A kútfúrástól a rendszer kiépítésén át a víz bevizsgálásig és a megfelelő víztisztító berendezés beszereléséig mindent elvégzünk az Ön háztartásának igényei szerint! Mindezt úgy, hogy a költség 1-2 év alatt megtérül, ami még belefér a garanciális időbe és nem kell több kiadással számolnia!

Víztisztítás!

VíztisztításHa túl sok ásványvizet cipel haza, mert ihatatlan a csapvize, akkor a víztisztítás a megoldás. Nagyon sok betegségnek az egyik oka, hogy kevés vizet fogyasztunk (pl.: gyomorégés, ízületi fájdalmak, migrén, allergia, ekcéma, székrekedés, candida, túlsúly. Ami nagyon fontos, hogy ma már nagyon sokan és sokféle víztisztító berendezést árulnak. Érdemes a Mi véleményünket is meghallgatni, hiszen akár hálózati vizet, akár kútvizet tisztítunk a legfontosabb, hogy a víz minőségéhez és mennyiségéhez kell méreteznünk. Azaz személyre, családra szabjuk. Kérje ajánlatunkat, megéri!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Szórófej Kft. nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!