Azonosító:
Jelszó:
Ugrás a lap tetejére
Nelson
MP rotátor
DAB
Öntözési és kút alkatrészek
Öntözési és kút alkatrészek
Céljaink
Céljaink
Környezetvédelem
Facebook megosztásFacebook komment

A kölcsön kapott föld„E század sok háborúja az olajért folyt, de a következő századéit a vízért vívják majd!”

Ismail Seragelging

Egy nemzetközi közvélemény kutatás szerint a világ egyik legnagyobb problémája a vízszennyezés. A megkérdezettek szerint ugyanis sokkal fontosabb, mint a légszennyezés vagy a klímaváltozás! A Föld vízkészletének 97% tengervíz, mely fogyasztásra alkalmatlan és a teljes vízkészlet 1% tudjuk hasznosítani ivásra, mosásra, fürdésre, mezőgazdasági öntözésre és még sok más dologra! Az így felhasznált vizet folyókból, víztározókból és talajvízforrásokból származik. Az igény pedig egyre nagyobb!

Környezetvédelem fejlődése!

Mai értelemben vett környezetvédelemről csak 1960-as évektől kezdődően beszélhetünk. Az ezt megelőző időszakot környezetvédelem előtörténetének lehet tekinteni, amikor a környezeti hatások, károk nem lépték túl a lokális vagy regionális mértéket. Az 1950-es évek végétől terjedő időszakot három szakaszra lehet tagolni: A rádöbbenés korszaka (1960-as évek). A lakosság környezeti érzékenységében akkor következett be változás az 1960-as évek elején amikor a háború utáni nyomorból a nyugati országok egy viszonylag magas életszínvonalra jutottak, és a kérdés úgy vetődött fel: egy újabb autó, vagy gyermekeink és saját egészségünk a fontosabb?? Az első megdöbbenést okozó felfedezés az volt, hogy a rovarirtó szerek ( pl. DDT), a klórozott szénhidrogének az élő szervezetekben felhalmozódott, és egészségkárosodást, rákot okoznak.

"A föld elég mindannyiunk szükségletére, de nem elég mindannyiunk mohóságára!"

Mahatma Gandhi

Mielőtt abban a kényelmes hitben ringatnánk magunkat, hogy a feltárt adatok ugyan súlyosan figyelmeztetik a világot, de MI úgysem tudunk semmit tenni a világunkat pusztító folyamatok ellen: minden tevékenységünk befolyásolja az ökológiai lábnyomunkat!!

Meg akarod változtatni a világot? VÁLTOZZ MEG!

Magyarország ökológiai lábnyoma 5 hektár/fő. (USA 12,2 h/fő, India 0,8 h/ fő)

Az ember ökológiailag hibás intézkedései:

  • Téves értékábrázolás és az ellentmondásos értékrendszer versenye
  • Hiányos nemzetközi együttműködés

Magyarország igen gazdag az édesvízkészletben, szakértők szerint a jövő „kőolaja” lehet, mert világszerte nagyon kevés az egészséges, fogyasztható édesvíz!

A SzóróFej Kft. stratégiai célnak tűzte ki a környezettudatos gondolkodást, hogy megőrizzük vizeink tisztaságát! Önnek is adhatunk néhány jó tanácsot, amivel jelentős eredményeket érhetünk el!

Mindenki tehet környezetünkért:

  • Csak a szükséges anyagok felhasználása
  • Minőségi és alacsony energia felhasználású termékek vásárlása
  • A természeti erőforrások optimális kihasználása (pl. öntözés, ivóvíz)
  • Inkább tusoljon, mint fürödjön!
  • Víztakarékos mosó- és mosogatógépet használjon!
  • Víztakarékos WC-t vásároljunk
  • Sose öntsön háztartási vegyszereket a lefolyóba (olajat, terpentint stb.)
  • Környezetbarát mosószereket használjon (ruhamosáshoz, takarításhoz)
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Szórófej Kft. nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!